Binance borsası başta olmak üzere diğer kripto para borsalarında listelendikten sonra adından söz ettirmeye başlayan PancakeSwap, yatırımcılarına borç vererek merkeziyetsiz bir finansman imkanı sunuyor. Farklı parite çiftleriyle işlem yapılmasına izin veren Cake Coin, sahip olduğu özellikler nedeniyle akıllara “Cake Coin nedir?” ve “Cake Coin yükselir mi?” gibi soruları getiriyor. Bizde sizler için bu yazımızda PankaceSwap ve Cake Coini inceledik ve artar mı gibi sorulara kendinizin cevap bulmasını sağlamaya çalıştık. Unutmamak gerekir ki bu yazı bir yatırım tavsiyesi değildir, sadece Cake Coinin özellikleri hakkında bilgi vermek amacıyla yazılmıştır.

İçeridekiler

    PancakeSwap (CAKE) Coin Nedir? Cake Coin Özellikleri.

    PancakeSwap, merkezi olmayan bir borsadır ve kullanıcılarına likidite havuzuna karşı işlem açma imkanı tanır. Ethereum’un UniSwap ve  SushiSwap platformlarına benzer bir yapıya sahip olan PancakeSwap, Binance Smart Chain tabanlı bir protokoldür. Projelere para akışı sağlamak için, kripto varlıkların kilitlenerek anlık faiz getirmesini sağlayan PancakeSwap sisteminde, faiz gelirleri token veya coin olarak alınabilir. PancakeSwap bünyesinde oluşturulan coin ise CAKE Coin olarak adlandırılır. Eğer bahsedilen faiz getirisi ile ilgili bir bilginiz yoksa Stake Etmek ve Lending Nedir yazımızı okuyarak bu konu hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

    PancakeSwap platformunun ürünü olan CAKE Coin, staking ve farming gibi işlemlerde kullanılır. Arkasındaki borsa desteği sayesinde yatırımcısına kısa sürede güven aşılayan CAKE Coin, piyasadaki tercih edilebilir tokenlar arasında başta gelir. CAKE, Binance Smart Chain üzerindeki kripto varlıkları takas etme özelliğine sahiptir. Ayrıca farklı kripto çiftleriyle stake yapma imkanı da tanır. Örneğin; LINK-BUSD, CAKE-BNB ve ETH-BERTH gibi işlem çiftleri kullanan yatırımcılar, kripto gelirlerini CAKE Coin cinsinden elde edebilirler. Cake Coinin bu gibi özelliklerinin olması geleceğe dair olumlu sinyaller vermektedir.

    CAKE Coin Proje Özellikleri ve Amacı.

    PancakeSwap, DeFi sektörünün önemli projeleri arasında yer alır ve kullanıcılarına yüksek miktarda pasif getiri imkanı sunar. Bu platformun tokenı olarak bilinen CAKE Coin , yatırımcıların farklı seçeneklerle pasif gelir elde etmesini sağlamak için oluşturuldu. Çeşitli işlem çiftleriyle çalışan CAKE projesiyle kullanıcılar, yatırımlarını Binance ya da PancakeSwap borsası üzerinden kilitleyerek (stake ederek) kazanç elde edebiliyorlar.

    CAKE Coin projesinin bir diğer özelliği de farming adıyla bilinen, kullanıcıya kredi verme işlemidir. CAKE yatırımcıları, ağ üzerindeki akıllı sözleşmeleri kullanarak karşı tarafa borç verebilir ve bu sayede faiz getirili bir geri ödeme alabilirler. Bunun yanı sıra; governance yani yönetişim özelliğiyle, topluluk tarafından alınan kararlara yeni tasarı önerisi ve güncel gelişme oylamaları da Cake Coin aracılığıyla yapılır. CAKE Coin, Sahip olduğu sistem ve arkasındaki platform nedeniyle yatırımcıların merkeziyetsiz finansal işlemlerinde önemli bir yere sahiptir. Ayrıca CAKE; cüzdanlar arası para transferlerinde düşük işlem ücreti ve yüksek işlem hızı sunma, farklı işlem çiftleriyle çalışma ve takasa izin verme gibi avantajlara da sahiptir. Bu gibi özellikler Cake Coini güçlü ve talep gören bir duruma getirmektedir.

    Cake Coin Geleceği Ve Fiyat Beklentisi. Cake Coin Artar Mı?

    Kripto varlıkların hayatın her alanında kullanılmaya başlanması ve blok zincirin klasik para sisteminin karşısında yenilikçi ve modern bir çözüm önerisi olarak ortaya çıkmasıyla, pek çok insan bu varlıkların nasıl alınacağını ve gelecek fiyat beklentilerini yakından takip ediyor. Bu kripto varlıklar arasında PancakeSwap Coin de bulunuyor. Analistlere göre Cake Coin geleceği pek çok açıdan olumlu görünüyor. Merkeziyetsiz finansal işlemlerde popüler altcoinlerden olan CAKE, kullanıcılarına güven verdiği ve yeni yatırımcıların ilgisini çektiği için analistler 2021 yıl sonuna kadar fiyat artışı bekliyor.

    2021 yılının ilk yarısı bitmeye yaklaşırken CAKE Coin fiyatı 35 dolar seviyesinde seyrediyor. Geniş işlem çiftleriyle yatırım imkanı sunan bu coinden analistler, yıl sonuna doğru yükseliş bekliyorlar. Cake Coinin, bağlı bulunduğu PancakeSwap platformunun da etkisiyle, DeFi platformunda büyük işlere imza atması olası görünüyor. Kripto paraların gittikçe yaygınlaşması ve yatırımcıların bu projeyle ilgilenmesi de beklentileri yükseltiyor. Bu nedenle yılın ikinci yarısından itibaren, CAKE Coin fiyatında 45-50 dolar bandının test edileceği düşünülüyor. Ancak analistler yatırımcıların, kripto para piyasasının volatil olduğunu bilerek işlem yapmaları gerektiğinin ve Bitcoin fiyatında yaşanacak olası düşüş ve yükselişlerin diğer altcoinlerin, dolayısıyla CAKE Coinin fiyatını etkileyeceğinin de altını çiziyorlar.

    Cake Coin Nasıl Alınır? Cake Coin Nereden Alınır?

    Sunduğu model ve özellikler nedeniyle öne çıkan CAKE Coin, yatırımcılarını ağ yönetimine dahil eden ve kendi kararlarını alma imkanı tanıyan bir sisteme sahiptir. Pasif getiri ve faiz kazancı seçenekleri nedeniyle pek çok kripto para yatırımcısı CAKE Coin nasıl alınır diye merak etmektedir. Eğer siz de Cake Coin nereden alınır diye merak ediyorsanız; CAKE, kripto para borsaları arasında en yüksek hacme sahip, çok düşük komisyon oranları ve sağladığı güvenle bilinen Binance borsası üzerinden güvenle alıp satılabilirsiniz. Siz de buraya tıklayarak Binance borsasına üye olabilir ve referans linkimiz sayesinde ömür boyu %10 komisyon indiriminden faydalanabilirsiniz.

    Yatırımcılar, Binance borsasındaki 5 farklı CAKE paritesinden birini tercih ederek kripto alım satımı yapabilirler. CAKE/BTC, CAKE/BNB, CAKE/USDT, CAKE/BUSD ve CAKE/GBP işlem çiftlerinden birini seçen yatırımcılar; emir defterine istedikleri fiyat ve miktar üzerinden emir girerek CAKE Coin satın alabilirler. CAKE, satın almak ya da farklı paritelerde işlem yapmak için öncelikle Binance borsasında hesap açmış olmanız gerekmektedir. Kişisel hesabınız ile çok rahat bir şekilde CAKE Coin alım işlemlerinizi gerçekleştirebilir dilerseniz Staking gibi işlemlerden de yararlanarak pasif gelir yaratabilirsiniz.

    Yazar

    2002 İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesinden mezun olduktan sonra Londra Üniversitesinde finansal piyasalar üzerine Master yaptı. Yaklaşık 4 yıldır kripto paralar ile ilgileniyor ve finans dünyasını yoğun bir şekilde takip ediyor. Yatırım tavsiyesi olmayan yorumlarını ve bilgilerini Kripto Para Dünyası adlı bloğunda okurları ile paylaşıyor. Böylece insanların bu dünyanın teknolojisine daha hakim olmasını sağlıyor.

    Bir yorum Yaz